Adolf Hitler (Tarihten Bir uyarı)

Adolf Hitler.








Avrupa'nın kalbinde, zengin kültüre sahip bir ülkenin lideri. Normal insan ilişkilerinde beceriksiz, merhametsiz, nefret dolu ve önyargılı biri. 

"Belki de bazılarınız beni asla affetmeyecek...
 çünkü Marksist partiyi yok ettim. Fakat dostlarım, 
aynı zamanda bütün diğer partileri de yok ettim. Hepsi gittiler."


Hitler'in nefreti Yahudi soykırımına rehberlik edecekti.
Fethetme arzusu, Avrupa'nın büyük kısmını mahvedecekti.

Hitler, öyle bir karizmaya sahipti ki insanlar söylediği her şeye inandılar. Ancak şu da bir gerçek ki, Hitler Alman halkını hipnotize etmemişti. O, karizmanın ilişkileri nasıl etkilediğini gösteren bir örnektir. Hitler Almanlara, önemsediği saf ırkın geri kalan herkesten daha iyi olduğunu söyledi ve pek çok Alman ona inandı. Hitler her zaman nefret doluydu ve bunu milyonlarca Almanla bağ kurmak için kullandı. Ve bu süreçte, bu alışılmadık kişilik tarih boyunca yaşanan benzer olaylardan farklı olarak yüksek bir karizmatik çekicilik oluşturdu.










 






Hitler 30 Nisan 1945'de gün batımından önce kendini öldürdü. Cesedi diğer Naziler tarafından alınarak Başbakanlık konutu bahçesinde yakıldı. Bir hafta sonra Almanya teslim oldu. Son gününde yeraltındaki sığınakta Hitler son vasiyetini hazırladı. Dünya görüşüyle ilgili tek bir fikri bile değişmemişti. Hala her şey için Yahudileri suçluyordu ve çılgın inancı sarsılmaz bir biçimde yerinde duruyordu.

"Geçen otuz yılda bütün düşüncelerim,
hareketlerim ve hayatım, sadece halkıma olan sevgim
ve bağlılığımla yönlendirildi."



Son saatlerinde bile Hitler değişmemişti. Karizmatik bir lider olmasını sağlayan bütün unsurlar son nefesini verene kadar onunla beraberdi. Tek değişen diğer insanların onun fikirlerini nasıl algıladığı oldu. Bu Hitler'in mirasıydı. Eşsiz bir yok etme hikayesi. Yedi milyon alman hayatını kaybetti. Nazizm ile savaşan ülkelerde yaklaşık 34 milyon insan can verdi. Sadece Holocaust'da altı milyon Yahudi öldürüldü. Hitler saf Alman ırkının herkesten üstün olduğunu söyledi ve pek çoğu ona inandı.
Hitler insanları kendisini desteklemeleri için hipnotize etmedi. Karizmatik olduğunu düşündükleri bir lideri izlemeyi seçtiler. Ve sonunda, Hitler'e olan inançları onları bu noktaya getirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder