Wittgenstein'ın Kulübesi



" Şimdi kendim için ıssızlık içinde bir ev inşa ediyorum"

"Eski zamanlarda manastırlara kapanan insanlar vardı. Bunlar öyle budala, ya da güdük insanlar mıydı? -İmdi, böyle insanlar yaşamlarını sürdürebilmek için böylesi yollara başvurmak zorunda kalmışlarsa, sorun herhalde hafif bir sorun olamazdı!" (Wittgenstein)

"Kulübenin yerinin ayrıntılı bir haritası yok ve artık gölden veya ana yoldan görünmüyor. Sadece Wittgenstein tarafından 1936'da İngiltere'den gelen bir filozof olan GE Moore için çizilen ilkel bir eskiz var.



Kroki kasabayı, gölü ve çevredeki topografyanın (dağlar, nehirler, fiyort) başlıca özelliklerini resmeder. Wittgenstein'ın kulübesine genel bir yönelim sağlar, ancak soyutlama düzeyi, kulübeye ulaşmanın hala temel yol bulma becerilerini gerektirdiği anlamına gelir.



Açık yönergeler olmamasına rağmen, kulübeyi aramaya gelen başkaları tarafından oluşturulmuş, siteye giden resmi olmayan bir yol var.



Patika başlangıçta, sağda parlak kırmızı dallı kızılcık ağacıyla ve solda çimenli bir açık araziyle çevrili toprak bir yolu takip ediyor. Eidsvatnet Gölü'nü besleyen bir dere üzerinde, dağların dibindeki bir 'Y'ye devam ediyor. Bu noktada yukarı çıkmak sizi Hjerseggi Dağı'na götürür, ancak kulübeye giden yol soldan devam eder. Dağ yamacına sarılıp hafifçe uzaklaşan iz, sizi göle daha da yaklaştıran bir dizi çamurlu tarladan geçiyor.



El yapımı iki tahta, biri 'Wittgenstein', diğeri 'W' yazan, ormana giriş noktasını işaretler. İz, bu iki işaret arasından geçer ve ardından harap bir odun kulübesinin hemen soluna gider. 



Ormana girdikten sonra iz, büyük kırmızı W ve TW harfleriyle etiketlenir.



 İzler yol boyunca kayalara, ağaçlara ve diğer taşınmaz nesnelere spreyle boyalılar."



Wittgenstein'ın Kulübesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder